Groep 1/2a

 

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

 

Groep 1/2A is een combinatiegroep bestaande uit 26 leerlingen. We werken thematisch in onze klas. Dat betekent dat er ongeveer 6 weken 1 thema centraal staat. De hele klas wordt ingericht naar aanleiding van het thema waar we aan werken. Kinderen leren spelenderwijs en worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Bij bijvoorbeeld het thema de indianen wordt er een tipi tent en een kampvuur gebouwd in de poppenhoek.  Themagericht werken sluit vooral aan op het beleven van plezier en dat bevordert het leren.

Er is een kiesbord in de klas aanwezig met naamkaartjes waarop de kinderen kunnen kiezen waar ze willen spelen die dag. Iedere week staat er een werkje van de week op het programma. Alle kinderen kunnen zelf aangeven in die week wanneer ze dit willen maken. Dit gebeurt om het zelfstandig keuzes maken en plannen al in een vroeg stadium te bevorderen. Iedere dag hebben we hulpjes in de klas die de juf meehelpen. Iedere leerling neemt een stuk fruit mee naar school en dat fruit wordt gesneden en gedeeld op de fruitschaal. We willen kinderen leren om te delen en om gezond te eten. Iedere dag maken we gebruik van de speelzaal waarin er ruimte is om beweging aan te bieden. Er is een klimrek aanwezig, matten, ringen, kasten.  Kortom genoeg materialen om met veel plezier te kunnen gymmen.

Mocht uw kind starten dit schooljaar bij mij in de klas ik heet u en uw kind van harte welkom!

 

 

Elly den Holder

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Ik ben juf Elly en werk nu sinds 2012 op basisschool de Pelikaan. Binnen de school ben ik in diverse groepen werkzaam geweest. Mijn expertise ligt echter voornamelijk bij de kleuters. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en in 2010 aan de verkorte deeltijd opleiding de Pabo. Op het eiland heb ik de opleiding interne begeleiding met goed gevolg afgerond.

In het kleuteronderwijs worden doelen geintegreerd in spel aangeboden. Hierdoor is er veel ruimte voor het inzetten van mijn eigen creativiteit bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. Ik bespeel twee muziekinstrumenten gitaar en saxofoon. Daarnaast ben ik graag sportief bezig met windsurfen,yoga,  kickboksen en salsadansen.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u deze altijd stellen. Mijn deur staat open!