Groep 4B

In groep 3 heeft uw kind leren lezen, schrijven en rekenen. In groep 4 gaan we hiermee verder. Omdat lezen zo een belangrijke rol speelt, doen wij er alles aan om het lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door boeken in de klas te bespreken. De kinderen leren op tempo te lezen en ook gaan we beginnen met begrijpend lezen. Daarnaast zullen we de woordenschat verder uitbreiden.

In groep 4 leren de kinderen rekenen tot 100, gaan ze leren klokkijken en oefenen met het rekenen met geld. Ook leren ze de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 10.

In de eerste weken gaan we van start met de methode Goed van start. Dat is gericht op de sociale vaardigheden. Daarin staan de 7 kernwaarden centraal, namelijk vertrouwen, respect, eerlijkheid, doorzetten, moed, nee zeggen en sorry zeggen. Elke week staat één kernwaarde centraal.

Ook dit jaar gaan we verder met het onderwijsconcept 4x wijzer waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur thematisch aan bod komen. Wij zullen de thema’s Dinosaurussen, Ridders & kastelen en water behandelen.

1 keer in de week krijgen de kinderen Papiaments van juf Ligia, gym van juf Mirre en Engels van juf Jasmin.

Wij krijgen hulp van onze twee onderwijsassistenten, Maaike Schoonderbeek die er op de maandag en dinsdag is en Mirre Molenaar die er op de donderdag en vrijdag is.

Naast al het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor muziek, handvaardigheid en drama.

 

Wij hebben er heel veel zin in! Mocht u nog vragen hebben, dan bent u van harte welkom 

 

Marjolijn Haarhuis


Bon dia!

 

Graag stel ik mij even voor aan jullie. Mijn naam is Marjolijn Haarhuis en ik ben 24 jaar. Ik ben nu twee jaar op het mooie Bonaire. En het bevalt mij nog steeds erg goed! De voetbal is vervangen door andere leuke hobby's: mountainbiken, hardlopen, zwemmen en de watersporten zou ik graag meer willen doen. In de pauzes voetbal ik graag nog wel een potje mee.

Werken op onze TOP school doe ik met veel plezier! Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik te vinden in groep 4b. Op woensdag staat juf Marijke in groep 4, omdat ik de studie Master SEN taalspecialist volg.

In groep 4 zijn wij op een schooldag veel bezig met taal/lezen en daar heb ik plezier in, want ik vind de taalontwikkeling van kinderen erg interessant.

 

Vragen zijn altijd welkom!

 

Marjolijn.