Hanneke Braams 

Hallo,

Ik ben Hanneke Braams en ik ben sinds jan.'17 met mijn gezin op Bonaire komen wonen. In Nederland werkte ik oorspronkelijk als film-animatiemaker maar in 2010 heb ik me laten omscholen tot leerkracht basisonderwijs omdat ik tijdens het maken van films met kinderen ontdekte hoe inspirerend ik het werken met kinderen vind. Dit schooljaar ben ik te vinden in groep 1/2D en ben ik gestart met de Master Educational Needs, remedial teacher, om nog meer te leren over kinderen met andere onderwijsbehoeften. Ik heb er ontzettend veel zin in!

 

Simone Limburg 

Hallo, ik ben Simone Limburg en ik ben sinds augustus 2016 op Bonaire.

In Nederland heb ik 17 jaar als leerkracht op 2 verschillende basisscholen voor de klas gestaan. Eén jaar heb ik op een school voor nieuwkomers in Nederland gewerkt. Het lesaanbod was vooral gericht op het leren van de Nederlandse taal. De andere 16 jaar heb ik op een basisschool in het centrum van Zaandam gewerkt. De meeste jaren heb ik voor een groep 3 gestaan, maar ook voor de groepen 1/2, 2/3 en 4.

De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Zo ben ik b.v. rekenspecialist en schrijfdansdocent.

Vorig schooljaar ben ik begonnen als onderwijsassistent en invalleerkracht op de Pelikaan. Hierdoor heb ik met veel kinderen en ouders kennis gemaakt.

Komend schooljaar sta ik weer vertrouwd voor een groep 3. Ik heb er ontzettend veel zin in!

 

Manon Vermaas

Bon dia allemaal! 

Na mijn pabo opleiding wilde ik graag mijn grenzen verleggen en vertrok ik naar Bonaire. Sinds september 2015 werk ik daarom met veel plezier op de Pelikaan. Ik wil kinderen graag een fijne, leerzame tijd geven, zodat ze met plezier naar school gaan! Dit jaar sta ik voor groep 5A. Mijn favoriete vakken zijn rekenen en taal. Samen met de kinderen, ouders en collega's hoop ik er een leuk jaar van te maken! Naast mijn werk op de Pelikaan hou ik van paardrijden, zumba, een spannend boek lezen, zwemmen en snorkelen in de zee!

 

Marijke Simmons

Mijn naam is Marijke Simmons. Sinds 2012 woon ik samen met mijn man en ondertussen ook 2 kinderen op Bonaire.  Elk jaar werk ik weer in de kleutergroepen en dat bevalt me goed. Ik vind het belangrijk dat de kinderen met plezier naar school gaan en maak er graag elke dag weer een gezellige en uitdagende dag van. Mijn hobby’s zijn onder andere: muziek maken, zingen, lezen en zwemmen. 

 

Liesbeth Appel

Sinds 2005 woon ik met veel plezier op Bonaire. Ik hou van de zee en de natuur en woon in de Kunuku. Al vanaf de begintijd van basisschool de Pelikaan ben ik daar werkzaam. Dit jaar werk ik met veel plezier met de kinderen van groep 2. Mijn hart ligt bij de kleutergroep vanwege de openheid en puurheid van de kinderen. Ik hou van thematisch werken en geniet van de inbreng van de kinderen hierbij. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich goed in hun vel voelen, zich kunnen uiten en zichzelf kunnen zijn.

 

Karen Blaauw

Mijn naam is Karen Blaauw en sinds het schooljaar 2014-2015 ben ik werkzaam op basisschool de Pelikaan. Ik ben begonnen in het prachtige nieuwe schoolgebouw dat naast het hoofdgebouw is gekomen. In mijn vrije tijd wandel ik regelmatig en lees ik veel boeken.

 

Harriet Peeters

Ik ben Harriet Peeters en samen met mijn man en twee kinderen wonen we op Bonaire. We hebben een zoon en dochter op het SGB. 

Ik ben geboren en getogen op Curaçao en heb daarna 25 jaar in Nederland gestudeerd, gewoond en gewerkt. In Nederland heb ik eerst de Pedagogische Academie Basisonderwijs gedaan. Nadat ik een paar jaar voor de klas had gestaan ben ik een middenmanagement opleiding gaan doen waarna ik de leerteamleider werd van 12 kleutergroepen op een grote basisschool in Nederland. Na een jaar heb ik de keuze gemaakt me verder te specialiseren in het coachen.  

Na een periode van 3 jaar studeren, waarin ik een master haalde, startte ik mijn eigen bedrijf waarin ik coachte en assessments afnam, gericht op het onderwijs. Mijn passie ligt bij het coachen van leerkrachten in het basisonderwijs, maar ik ben blij dat ik ook een bijdrage kan leveren aan het onderwijs op De Pelikaan. 

Bob Baan

Mijn naam is Bob Baan en woon sinds de zomer van 2016 op Bonaire. In 2012 heb ik in Nederland de PABO afgerond en heb toen één jaar werken gecombineerd met de Master Special Educational Needs. Na drie jaar op Curaçao als leerkracht te hebben gewerkt, ben ik nu naar Bonaire gekomen. Ik wil me de komende jaren inzetten voor Basisschool De Pelikaan en haar leerlingen.

Naast mijn werk als meester houd ik erg van lezen, muziek, reizen en het strand. De weekenden en de vakanties zal ik me vast en zeker goed vermaken.

 

Elly den Holder

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Ik ben juf Elly en werk nu sinds 2012 op basisschool de Pelikaan. Binnen de school ben ik in diverse groepen werkzaam geweest. Mijn expertise ligt echter voornamelijk bij de kleuters. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en in 2010 aan de verkorte deeltijd opleiding de Pabo. Op het eiland heb ik de opleiding interne begeleiding met goed gevolg afgerond.

In het kleuteronderwijs worden doelen geintegreerd in spel aangeboden. Hierdoor is er veel ruimte voor het inzetten van mijn eigen creativiteit bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. Ik bespeel twee muziekinstrumenten gitaar en saxofoon. Daarnaast ben ik graag sportief bezig met windsurfen,yoga,  kickboksen en salsadansen.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u deze altijd stellen. Mijn deur staat open!

Rik de Jongh

Mijn naam is Rik de Jongh, 24 jaar en inmiddels een jaar op Bonaire! Komend schooljaar heb ik het geluk om voor de tweede keer voor groep 7 te mogen staan op de Pelikaan. Dit is me heel goed bevallen. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en heb hier ook de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) gevolgd. De ALPO is een combinatieopleiding van de Pabo en de universitaire studie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde. Ik ben dus zowel opgeleid als leerkracht in het basisonderwijs als orthopedagoog. Mijn hobby’s zijn voetbal, drummen, zeilen en uiteraard (hoe kan het ook anders) les geven. Komend schooljaar zal ik  vijf dagen in de week de leekracht van groep 7 worden. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik weet zeker dat we er een topjaar van gaan maken!

 

Vincent van Kampen

Ik ben Vincent van Kampen en sinds 2009 leerkracht in het basisonderwijs. Na twee jaar lesgegeven te hebben op een Daltonschool in Nederland en drie onderwijsjaren in groep 8 van een Curaçaose school was het tijd voor een nieuwe uitdaging en vandaar de ‘grote’ overstap naar de buren, Bonaire. De komende jaren zal ik met veel plezier lesgeven op De Pelikaan in de altijd prachtige groep 8. Met een positieve, ambitieuze instelling en hobby’s als voetbal, gitaarspelen en salsadansen streef ik ernaar om de kinderen een sportief, muzikaal, leerzaam en voornamelijk gezellig laatste jaar van de basisschool te bieden.

 

Marjolijn Haarhuis


Bon dia!

 

Graag stel ik mij even voor aan jullie. Mijn naam is Marjolijn Haarhuis en ik ben 24 jaar. Ik ben nu twee jaar op het mooie Bonaire. En het bevalt mij nog steeds erg goed! De voetbal is vervangen door andere leuke hobby's: mountainbiken, hardlopen, zwemmen en de watersporten zou ik graag meer willen doen. In de pauzes voetbal ik graag nog wel een potje mee.

Werken op onze TOP school doe ik met veel plezier! Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik te vinden in groep 4b. Op woensdag staat juf Marijke in groep 4, omdat ik de studie Master SEN taalspecialist volg.

In groep 4 zijn wij op een schooldag veel bezig met taal/lezen en daar heb ik plezier in, want ik vind de taalontwikkeling van kinderen erg interessant.

 

Vragen zijn altijd welkom!

 

Marjolijn.

 

 

Renske Dijkstra 

In februari 2017 kwam ik naar Bonaire om op basisschool De Pelikaan mijn Pabo opleiding af te ronden. Dit mocht ik doen bij mijn favoriete doelgroep; de kleuters. Mijn LiO-stage beviel mij én basisschool De Pelikaan erg goed, en zodoende ben ik na de zomervakantie teruggekomen om te blijven werken in groep 1/2. Ik krijg veel energie van het werken met jonge kinderen, ik waardeer hun fantasie en enthousiasme enorm. Tevens kan ik mijn creativiteit goed kwijt bij het organiseren van de thema’s in de klas. Ik streef ernaar om alle kinderen een fijne, gezellige en leerzame kleutertijd te bieden.