Jasmin Divine

Hallo! Mijn naam is Jasmin Divine en ik kom uit Colorado, de Verenigde Staten. In 2012 ben ik met mijn man en twee kinderen op Bonaire komen wonen en genieten wij uitbundig van dit mooie eiland. Even wat over mijzelf. Ik geef al meer dan 15 jaar les in Engels als een tweede of vreemde taal en heb dit in diverse landen gedaan, zoals de Verenigde Staten, Australië en Chili.

Na 6 jaar lesgeven kreeg ik de mogelijkheid om mijn “master’s degree” te halen als leraar Engels en als leraar voor kinderen met leerproblemen. Deze studie heeft mij ontwikkeld tot de leerkracht die ik nu ben. Het helpt mij om een kind als een individu te zien, waarbij ik probeer de kracht van een kind te gebruiken om zijn/haar doel te bereiken.

Het leren van een taal moet volgens mij leuk en zinvol zijn en op een actieve manier ingevuld worden. Dit probeer ik in mijn lessen tot uiting te laten komen.

Ik voel me bevoorrecht om elk kind van BS De Pelikaan les te mogen geven en kijk uit naar een fantastisch jaar!

 

Ligia Sambo Martijn

Sinds augustus 2016 verzorg ik de Papiamentu lessen op BS De Pelikaan.
Ik ben juf Ligia afkomstig uit Curaçao. Ik ben geen onbekende op Bonaire omdat ik  samen met mijn familie in de jaren 1984 t/m 1990 op Bonaire heb gewoond. Mijn kinderen zijn hier opgegroeid. Natuurlijk heb ik gedurende die jaren niet stilgezeten en gaf ik hier op Bonaire les in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik zeer actief geweest op sociaal-cultureel gebied. Het creëren van een zo rijk mogelijke leeromgeving staat bij mij hoog in het vaandel. Ik vind lesgeven leuk en streef ernaar de lessen op een aantrekkelijke manier te geven door het gebruik van gevarieerde werkvormen en aanschouwingsmateriaal. Voor mij is het belangrijk om uit te gaan van wat de kinderen kunnen. Ik reken erop dat ze naast het leren ook plezier beleven en gemotiveerd blijven om het vak te leren.

Ik ervaar dat de kinderen goed meedoen tijdens de lessen en de medewerking van mijn collega’s stel ik zeer op prijs!

 

Mark Boon